O masă caldă este unul din proiectele noastre de suflet.
De cel putin o data pe luna mergem în parcul Garii de Nord sau pur si simplu la biserica, în București, sau in județele vecine, și oferim mâncare caldă, gătită copiilor și oamenilor nevoiași pe care îi întâlnim.
Ne ferim să facem fotografii. Ne este rusine. Am încercat, la început, până într-o zi când, un bătrân, dupa ce i-am dat o sacoșă cu mâncare și am vrut să-l fotografiem cu ea în mână, ne-a întins sacosa să o luăm înapoi. Mâinile îi tremurau, ochii ii erau rosii, plini de lacrimi, ne-a dat sacoșa, ne-a întrebat încet de ce vrem sa-i pozam umilință, ne-a întors spatele și a plecat. Nu îi uităm nici în preajma sarbatorilor de iarnă sau de Paște, când le oferim meniul complet pentru mesele festive. în general, bătrânii cărora le împărțim mâncare sunt bolnavi și cu pensii minime, din care, după ce-și plătesc întreținerea și medicamentele nu le mai rămâne nimic.
De cozonaci, tort, sarmale, drob sau o sticlă de suc nici nu se pune problema. La fel procedăm și cu oamenii străzii.
Mergem cât de des putem în Parcul Garii de Nord unde încă mai locuiesc oameni si copii ai străzii și le oferim alimente, produse de igiena si ce mai au nevoie.
Ne-am dori o echipă mai mare de susținători, astfel încât să putem să putem oferi o masa calda pentru cat mai multi oameni nevoiasi.
Gătim în bucătării amenajate din fonduri proprii sau închiriate în comunitate. Nu am luat pauză în nicio săptămână și continuăm să ne facem planuri de viitor pentru că nimic nu se compară cu sentimentul că ai contribuit la comunitatea din care faci parte ajutând persoanele mai puțin norocoase.
Nimeni nu merită să meargă flămând la culcare! Donația ta contează! Ne ajută să hrănim persoane vulnerabile.
Cine beneficiază?
“O Masă Caldă” Redăm speranță prin hrană caldă și bună. Funcționează din mai 2011, când, la București, o mână de oameni inimoși a strâns 100 de lei, cu care s-au gătit 50 de mese calde, la Cantina Socială a DGASPC România. Treptat, ne-am extins activitățile și în alte orașe: Adjud, București, Giurgiu, Bistrița, Constanța, Târgul Mureș, Satu Mare și Zalău.
Mesele noastre calde ajung la copiii din centre de zi administrate de alte organizații neguvernamentale, rezidenții centrelor de adăpost pentru adulți, dar și la persoanele vulnerabile, fără adăpost.
Pentru că hrana este o nevoie de bază!
Stiința faptelor bune spune că altruismul este antidotul stresului! Când dai o mână de ajutor semenilor tăi, nivelul de oxitocină – hormonul iubirii – crește și se eliberează endorfine –moleculele fericirii. Rezultatul? O stare generală de bine, de fericire; ne place mai mult locul de muncă; ne scade stresul; crește durata de viață și, nu în ultimul rând, apare dorința de a continua să faci bine! Vino și tu în comunitatea voluntarilor.
Ce trebuie puse în Pachete pentru 200 de persoane fără adăpost!
făină albă de grâu (5 pungi de 1 kg);
mălai (4 pungi de 1 kg);
paste făinoase (2 pungi de 400 g);
ulei (4 sticle de 1 l);
zahăr (2 pungi de 1 kg);
orez (4 pungi de 1 kg);
conserve din carne de vită (5 cutii de 300 g);
conserve din carne de porc (3 cutii de 300 g);
conserve pate de ficat de porc (5 cutii de 200 g);
borcane de compot de fructe (2 borcane de 720 ml);
gem de fructe (1 borcan de 360 g);
gem de fructe dietetic (1 borcan de 360 g).
Campania Umanitară Redăm speranță prin hrană caldă și bună.
Folosim experiența comună înglobată la nivelul organizației, cât și pe cea a fiecărui membru sau voluntar. Dezvoltăm proiecte umanitare pe plan local, regional și lucrăm la extinderea acestora la nivel național.
Colaborăm cu instituții și cu alte organizații non-guvernamentale pe plan local, cât și internațional pentru a identifica eficient nevoile comunităților vulnerabile și a ajuta acolo unde este cea mai mare nevoie. Ne bazăm complet – și ne mândrim! – pe o echipă de voluntari pasionați, dedicați și tenace pentru a ne atinge obiectivele.
Mihai Căldăraru Omul Faptelor Bune – Director General al Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului România din cadrul AEPOPC, continuă să se implice și să coordoneze, în mod cu totul voluntar și pro-bono, activitățile caritabile dedicate copiilor, persoanelor vârstnice, persoanelor fără adăpost.
Telefon 0739.377.777.