MihaiCaldararu.ro

MihaiCaldararu.ro

Pe parcursul anilor, Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecție Socială prin Direcția Generală de Asistență Socială AEDOPS ROMÂNIA, i-a sprijinit pe cei nevoiași în numeroase rânduri, oferind ajutoare sub formă de alimente și produse igienico-sanitare.

Printr-un efort comun al tuturor colegilor din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială AEDOPS ROMÂNIA implicați în acest proces (voluntarii, asistenții sociali, sponsorii și oamenii cu suflet mare), am reușit să oferim mici bucurii unor categorii de persoane cu posibilități financiare reduse sau care întâmpină diferite probleme sociale.

Cele mai multe ajutoare au fost oferite în ultimii ani persoanelor defavorizate și bătrânilor neajutorați (care și-au exprimat recunoștința de fiecare dată când au primit ajutorul nostru).

Asociația Europeană a Drepturilor Omului și Protecției Sociale, prin Direcția Generală de Asistență Socială AEDOPS ROMÂNIA și reprezentantul său legal, domnul Mihai Căldăraru în calitate de Director Executiv, mulțumește profund pentru sprijinul tuturor celor care s-au implicat în Campania Umanitară „De Mână cu Bunicii!”

Astăzi, cu ajutorul divin și sprijinul unor oameni de bună credință, precum domnul Bleotu Vasile, compania Toneli Holding, Părintele Andrei Simene – preot misionar, și domnul Muti George Laurențiu – Consilier, s-au distribuit pachete cu alimente și bunuri de primă necesitate în parohia Axintele, județul Ialomița. Acțiunea a fost coordonată de către Mihai Căldăraru, directorul general al Direcției Generale de Asistență Socială – România. Beneficiarii acestei campanii umanitare au fost persoanele defavorizate din această parohie, care au primit cu recunoștință ajutorul oferit. Acest eveniment a adus o rază de speranță și bucurie în viețile acestor oameni într-o perioadă dificilă. Ne dorim ca, cu ajutorul divin, să putem ajuta și alte persoane defavorizate din mediile rurale. În încheiere, dorim tuturor multă sănătate și ocrotire divină.

Mihai Căldăraru: „Am fost marcat de singurătatea oamenilor”
„Reacțiile beneficiarilor sunt emoționante și diferite, unii ne-au spus cu lacrimi în ochi că nu le-a mai deschis nimeni ușa de multă vreme și că apreciază efortul nostru de a le aduce acasă ajutoarele alimentare.

O experiență emoționantă a fost cu o doamnă foarte în vârstă, care nu se putea deplasa, era cu cadru metalic. Am insistat să bat la ușă cred că preț de zece minute. Se mișca cu greutate şi nu auzea bine, când a deschis și ne-a văzut, a izbucnit în lacrimi spunându-ne că e singură și că nu mai avea ce mânca.

Personal am fost marcat de singurătatea oamenilor și de condițiile precare în care trăiesc”, a declarat Mihai Căldăraru.

„De nenumărate ori am avut lacrimi în ochi”

„După o zi în care am bătut la ușa a peste 20 de bunici, am empatizat cu fiecare în parte, le-am simțit teama și neputința, stări pe care le-am luat cu noi acasă. Reacţiile lor sunt sunt diverse. Își arată frustrarea, frica, neputința și revolta.

Majoritatea se tem că vor închide ochii singur în casă și nimeni nu va ști nimic despre ei. În acțiunile de distribuire a pachetelor, bunicii cu greu deschid ușa casei lor fiind cuprinși de teamă. Reușim să trecem de această barieră după ce ne legitimăm și menționam instituția din partea căreia desfășurăm activitatea.
Recunosc faptul că am fost impresionat de o bunică în vârstă de 86 de ani, bolnavă de cancer, a cărei fiică a decedat în urmă cu aproximativ doi ani, tot din cauza acestei boli necruțătoare, iar singura persoană pe care a mai avut-o alături, până în urmă cu şase luni, a fost ginerele ei, care a decedat.

Bunica ne-a mulțumit printre lacrimi că i-am bătut la ușă și i-am oferit un sprijin real care să o ajute să treacă de această perioadă fără să mai părăsească locuința ei care este mai sigură decât orice altceva în aceste momente.

De nenumărate ori am avut lacrimi în ochi și am simțit că această perioadă nu se va sfârși niciodată”, spune Mihai Căldăraru.

”Dumnezeu nu m-a lăsat, mi-a trimis un înger”

„Cea mai emoţionată experienţă pe care am avut-o a fost de la un bătrân de 86 ani, cu probleme de sănătate majore, care, cu lacrimi în ochi şi cu mâinile tremurânde, mi-a spus: Dumnezeu nu m-a lăsat, mi-a trimis un înger. Cu lacrimi în ochi i-am înmânat pachetul cu alimente şi apă şi mi-a spus că o să fie bine. Suntem, înainte de toate, oameni. Ne marchează fiecare om neajutorat, care ne povesteşte, în câteva minute, experienţele şi trăirile lui.

Este greu, avem şi noi părinţi, dar ne bucurăm că putem să ajutăm oameni care nu au pe nimeni”, a mărturisit Mihai Căldăraru

Atunci când aproape toată lumea spune „Nu se poate!”, există totuși câțiva oameni care spun „Hai să găsim o soluție!”.